معرفی اجزای اصلی چراغ جلو خودرو ساینا :
وظیفه اصلی چراغ جلو خودرو , تامین نور مناسب برای دید راننده است و درکنار آن باید مطابق استانداردهای چراغ جلو خودرو , ظاهری مناسب داشته باشد و نیز در حین روشن بودن چراغ در رانندگی ممتد در خیابان یا جاده دچار تغییر شکل و دفرمگی اجزای داخلی و خارجی آن نشود.
طراحی کلی هندسی چراغ جلو خودرو با توجه به شکل و هندسه بدنه خودرو انجام می گیرد. اما طراحی نور چراغ و نیز طراحی هندسه داخلی و مواد قطعات چراغ با توجه به استانداردهای روز خودرو سازی اروپا ؛ توسط نرم افزارهای خاص انجام میشود.
منبع تامین نور در چراغ های تولیدی تا یک دهه قبل , لامپهای مختلف هالوژنی می باشد ، البته در چراغهای نسل جدید انواع LED می باشد. در چراغهای دارای لامپ هالوژنی (که در چراغ جلو خودرو ساینا از مدل H4 می باشد) وظیفه هدایت نور ساتع شده از لامپ و تبدیل آن به الگوی نور مناسبی که مطابق استاندارد چراغ جلو خودرو باشد را قسمتی از چراغ به نام "رفلکتور" بعهده دارد. طراحی سطوح یا سگمنت های بازتاب پرتوهای نور در رفلکتور توسط نرم افزارهای خاصی, انجام می شود.
شکل زیر رفلکتور چراغ جلو خودرو ساینا را نشان می دهد. سطح این قطعه با روش آبکاری تحت خلاء صیقلی و براق می گردد.
در اشکال زیر هندسه سطوح داخلی این قطعه و الگوی نور حاصل از آن را در سطح جاده مشاهده میکنید.
پرتوهای نوری که از لامپ ساطع میشوند , پس از برخورد با سطح بازتاب رفلکتور (قطعه زرد رنگ) از لنز شفاف چراغ خارج میشوند.
الگوی شبیه سازی شده ، نور حاصله پس از طراحی رفلکتور روی سطح دیوار صاف از فاصله استاندارد 25 متری
(جانمایی رفلکتور و لنز و لامپ چراغ در نرم افزار)
الگوی واقعی نور چراغ جلو ساینا اس ان تی ، از فاصله استاندارد 25 متری روی سطح دیوار صاف و سفید :
پراکندگی نور در سطح جاده از دید راننده
دقت شود که مناطق قرمز دارای بیشترین شدت نور و مناطق آبی دارای کمترین شدت نور هستند.
توزیع حرارت در چراغ جلو خودرو ساینا
به سبب روشن بودن لامپ های گازی با توان آن حدود 55 تا 60 وات ، حرارت زیادی در محفظه داخلی چراغ جلو ساینا، ایجاد می شود ، برای جلوگیری از تغییر شکل و دفرمگی اجزا چراغ جلو خودرو می بایست ، با تعبیه راههای خروجی هوا و تنفس هوای داخل چراغ جلو خودرو ، قسمتی از حرارت چراغ جلو خودرو به بیرون منتقل شود و همچنین با انتخاب موادی که مقاومت حرارتی بالا دارند در قسمت هایی که تولید حرارت زیاد است ، مانع از تغییر شکل اجزا چراغ جلو خودرو می شود . در این راستا پس از طراحی هندسی کلی چراغ جلو خودرو و انتخاب اولیه مواد , با نرم افزارهای تحلیلی CFD شبیه سازی حرارتی انجام میشود تا از طراحی اطمینان حاصل نمود و چنانچه قطعه یا قطعاتی از چراغ بیش از حد تحملشان داغ شوند , تمهیدی در نرم افزار برای آن اندیشیده می شود و مجددا شبیه سازی بررسی میگردد.
در اشکال و کلیپهای پیوست ، توزیع حرارتی در اجزا اصلی چراغ جلو خودرو اس ان تی ، ساینا نشان داده شده است . توجه شود که در برخی کلیپها دما بر حسب واحد کلوین است که جهت تبدیل آن به درجه سانتیگراد , باید عدد 273 را از آن کم نمود. همچنین رنگ قرمز در کانتورهای دما , بترتیب قرمز دارای بیشترین دما و آبی دارای کمترین دماست.
توزیع حرارتی روی چراغ جلو خودرو ساینا اس ان تی ، پس از یکساعت روشنایی
توزیع حرارتی روی چراغ جلو خودرو ساینا اس ان تی ، ازصفر تا یکساعت روشنایی - تصویر متحرک
توزیع حرارتی روی چراغ جلو خودرو ساینا اس ان تی ، روی رفکتور و بزل چراغ پس از یکساعت روشنایی
توزیع حرارتی روی چراغ جلو خودرو ساینا اس ان تی ، روی رفکتور و بزل چراغ- ازصفر تا یکساعت روشنایی - تصویر متحرک